400 g d'arròs.
50 g de faves seques pelades, posades en remull
de la vespra amb aigua i una culleradeta de bicarbonat sòdic.
200 g de cansalada.
Quatre ossos de porc.
Un napicol.
4 penques.
Dos carlotes.
Una ceba.
Pebre roig (dolç)
Safrà.
Aigua.
Sal.
Preparació:
Coem en una olla les penques, després de
d’esfilagarsar-les i tallar-les en trossos mitjanets per a llevar-los el seu amargor. Les escorrem
i reservem.
En una cassola, posem a bullir les faves en aigua i
sal, i quan estiguen quasi fetes, afegim els ossos de porc i la cansalada, les
carlotes pelades, el napicol pelat i tallat en quatre trossos i les penques. Es
deixa coure.
Piquem la ceba i la sofregim en un calder gran, i
quan estiga daurada afegim el pebre roig i l'arròs.
Afegim tot el contingut de la cassola i el safrà, i
coem durant 20 minuts removent perquè no es pegue l'arròs.
Quan estiga al punt, es rectifica de sal, i es
deixa reposar perquè espessisca quedant molt melós per a servir.
Plat típic de la comarca de la Marina Alta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada