diumenge, 8 de març del 2015

Arròs amb carrancs (bous de mar)

 
Ingredients:
 
Un bou de 500 g
Quatre nècores.
1/2 kg. de boques.
Una cigala de roca de 400 g
400 g d'arròs.
Una tomaca gran madura.
Una cabeça d'alls.
Dos nyores.
Una ceba mitjana.
Una fulla de llorer.
Herba bona.
Aigua.
Sal.
Safrà.
Oli d'oliva

Preparació:

Posem una cassola de fang al foc amb oli i una mica de sal. Tirem els carrancs (bou, nècores i boques) i la cigala. Sofregim i reservem. En eixe mateix oli sofregim la ceba picada, els alls, la tomaca, les nyores, el llorer i tan prompte estiga daurat afegim l'aigua. Després agreguem el safrà i introduïm de nou els carrancs i la cigala en la cassola. Bullim 1/2 hora i tirem l'arròs. Ajustem de sal i posem tres fulletes de herba bona. Com sempre, depenent del tipus d'arròs i de l'aigua, haurà de coure entre 15 i 17 minuts o fins que vegem que l'arròs estiga al punt.
Es tracta d'un arròs melós, per la qual cosa no ha de quedar sec com un arròs al forn ni caldós. Per a açò, haurem de jugar com sempre amb la quantitat d'aigua i la intensitat del foc, per a evaporar solament el necessari. Si se'ns asseca massa i ens veiem obligats a regar-ho, preocupeu-vos d'afegir sempre l'aigua bullint que haurem de tenir sempre preparada.