Ingredients:
200 g d’abadejo,
100 g de cansalada
entremesclada,
1 Kg de cebes,
400 g d'arròs gra
mitjà,
100 g de tomaca, 4
dents d'all,
0’5 dl d'oli (1/2 tasseta),
safrà
sa,
pebre roig,
1’250 l. d'aigua o
brou (d'au, de carn o de bullit),
1 cassola de fang de
35 cm. de diàmetre).
Elaboració:
Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la pell i espines i esmicolar-ho. Pelar i tallar les cebes en trossos molt xicotets. Partir a quadrets la cansalada. Pelar i picar les tomaques i els alls. Calfar l'oli en una cassola de fang al foc. Fregir la cansalada trossejada, l’abadejo esmicolat i, a continuació, la ceba.
Mantenir a foc mitjà,
donant voltes sovint fins que la ceba comence a daurar-se.
Afegir i fregir els alls i la tomaca. Després mitja culleradeta de pebre roig i l'aigua o brou. Posar un polsim de safrà i una miqueta de sal. Coure tapat 15 minuts. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, remoure i coure destapat, a foc mitjà, de 18 a 20 minuts.
Afegir i fregir els alls i la tomaca. Després mitja culleradeta de pebre roig i l'aigua o brou. Posar un polsim de safrà i una miqueta de sal. Coure tapat 15 minuts. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, remoure i coure destapat, a foc mitjà, de 18 a 20 minuts.
Provar uns grans
d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, servir i deixar
reposar una mica en els plats.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada