200 gr. arròs,
100 gr. fesol blanc,
100 gr. abadejo dessalat.
All sec o tendre (al gust )
Oli d'oliva,
Dos dents d'all,
Una culleradeta pebre roig dolç,
Safrà, al gust
Julivert,
Preparació:
Posarem els fesols en remull des de la vespra si
són secs.
Escórrer-los i posar-los en una cassola, afegir la
cabeça d'alls sencera llavada o els alls tendres nets i tallats grans, el safrà,
l’abadejo dessalat i esmicolat i el julivert, i cobrir-les per complet amb
aigua freda.
Assaonar i coure fins que estiguen tendres, traure
del foc i reservar.
Calfarem l'oli en una cassola de fang i agregarem
els 2 dents d'all, pelats i picats, i quan comencen a prendre color, afegirem la
tomaca triturada i courem removent freqüentment amb una cullera de fusta fins
que la tomaca estiga ben fregit.
Incorporem al guisat el pebre roig, remoure per a
barrejar bé i afegir els ingredients de cocció dels fesols juntament amb el
brou reservat.
Quan comence el bulliment, agreguem l'arròs, i coem
a foc moderat uns 20 minuts.
Recordeu que parlem d'un arròs melós pel que haurem
de cuidar el foc perquè ni quede caldós ni s'asseque.
Rectificar
de sal i servir calenta.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada