dijous, 5 de març del 2015

Empedrat



Ingredients:

200 gr. arròs,
100 gr. fesol blanc,
100 gr. abadejo dessalat.
All sec o tendre (al gust )
Oli d'oliva,
Dos dents d'all,
Una culleradeta pebre roig dolç,
Safrà, al gust
Julivert,

Preparació:

Posarem els fesols en remull des de la vespra si són secs.
Escórrer-los i posar-los en una cassola, afegir la cabeça d'alls sencera llavada o els alls tendres nets i tallats grans, el safrà, l’abadejo dessalat i esmicolat i el julivert, i cobrir-les per complet amb aigua freda.
Assaonar i coure fins que estiguen tendres, traure del foc i reservar.
Calfarem l'oli en una cassola de fang i agregarem els 2 dents d'all, pelats i picats, i quan comencen a prendre color, afegirem la tomaca triturada i courem removent freqüentment amb una cullera de fusta fins que la tomaca estiga ben fregit.
Incorporem al guisat el pebre roig, remoure per a barrejar bé i afegir els ingredients de cocció dels fesols juntament amb el brou reservat.
Quan comence el bulliment, agreguem l'arròs, i coem a foc moderat uns 20 minuts.
Recordeu que parlem d'un arròs melós pel que haurem de cuidar el foc perquè ni quede caldós ni s'asseque.
Rectificar de sal i servir calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada