Ingredients:
8 llagostins
300 g d'arròs
16 cloïsses
½ kg de polp trossejat
1 pimentó roig
2 nyores
75 g de bajoquetes
2 tomaques madures
2 dents d'all
1 branqueta de julivert
1.5 litres de caldo peix
Oli Oliva
Colorant
Sal
Elaboració:
És aconsellable bullir el polp, trossejar-lo i col·locar-ne els trossos en
una safata, sense que arriben a tocar-se, separar les capes amb paper fi i congelar-lo durant uns dies per a
ablanir-lo. Amb això aconseguim que es congelen els trossos independentment.
Després només cal ficar-ho en una bossa i a gaudir. El primer que hem de fer és
deixar, almenys una hora les cloïsses en aigua molt freda i sal perquè solten
tota l'arena. En una paella fonda (de les de dos anses), calfem un poc d'oli i
sofregirem, a foc lent, les dents d'all i les nyores espinyolades i reservarem.
En el mateix oli li donarem un parell de voltes als llagostins i retirarem
també. Mentrestant, pelar i picar xicotet el pimentó roig, trossejar les
bajoquetes, i pelar i picar les tomaques. Retirats els llagostins, continuem
amb el pimentó i la bajoca. Al got de la batedora tirarem la tomaca, els alls,
la nyora i una branqueta de julivert, ho triturarem tot i ho afegirem a la
cassola. Quan la tomaca comence a enfosquir, tirarem el polp trossejat i
l'arròs i li donarem unes voltes. Regarem amb el caldo bullint, afegirem el
colorant, rectificarem de sal si fera falta, repartirem els llagostins per
damunt i deixarem coure, a foc mitjà, uns 17 ó 18 minuts. Es tracta d'un arròs
melós pel que ha de quedar-vos un poc de caldo. 3 ó 4 minuts abans d'apagar el
foc, tirarem les cloïsses perquè s'òbriguen.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada