dijous, 5 de març del 2015

Arròs melós d'ànec i bolets



Ingredients:

1 magret d'ànec
350 g d'arròs
300 g de cigrons (ja remullats)
400 g de bolets
Una ceba
Una tomaca madura
Un pimentó mitjà verd
3 dents d'all
Una nyora
Colorant
Unes herbes aromàtiques (romer i timó per exemple)
2 litres de brou de pollastre
Oli d'oliva
Sal

Elaboració:

Calfar una paella alta i amb el foc mitjà, tirar el magret de manera que la part del greix quede sobre el fons. Veurem que de la calor es va desfent i soltant un oli que és el que utilitzarem per a preparar el sofregit. Retirar el magret i deixar refredar. Pelar i tallar la ceba en semi-juliana i tallar el pimentó verd deixant 4 tires llargues per a adornar la paella i la resta picar-ho xicotet. Pelar la tomaca. Si veiem que no hi ha molta greix de l'ànec, podem afegir un poc d'oli d'oliva, però l'ideal és que tinguérem greix d'ànec guardat ja que així ens agafaria més gust l'arròs. Sofregir els alls i la nyora i reservar. Continuem amb el pimentó i la ceba i reservar també. Calfar el caldo, afegir les herbes dins per a perfumar un poc i el colorant si no en tenia. En el got de la picadora podem desfer la tomaca, els alls i la nyora junt amb un poc de sal. Afegim el contingut de got a la paella. Quan la tomaca comence a agafar color, aboquem l'arròs, donar-li unes voltes, colar el caldo i tirar-ho tot a la paella. Anar afegint la ceba, el pimentó (excepte els 4 trossos sencers), els bolets i deixar bullir uns 5 minuts a foc fort i altres 5 a foc mitjà. Mentre separarem el greix que queda en el magret i tallarem la carn en tires transversals. Rectificar de sal, repartir els pimentons i el magret per damunt i deixar altres 8 minuts més a foc mitjà. Ha de quedar-nos un arròs melós pel que podem jugar amb el foc depenent de l'evaporació que tinga. Servir de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada