350 g arròs
Una sépia gran
2 l de caldo de peix
2 tomaques madures
1 floricol xicoteta
2 carxofes
4 bajoques llargues
4 alls
Unes rametes de julivert
Una nyora
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Elaboració:
Netejar la sépia, tallar-la en trossos xicotets i salar-la. Desfullar la
part exterior de les carxofes i tallar-les en 4 parts cada una. Separar 8
ramets de floricol i trossejar les bajoques. En una cassola calfar l'oli i
sofregir la nyora i retirar-la. En el mateix oli sofregir la sépia i la
verdura. Mentre picar en el got de la batedora o en el morter, la tomaca
pelada, la nyora, els alls, la sal i el jolivert. Afegir i sofregir el picada.
Quan la tomaca comence a prendre color, abocar el brou i el safrà i deixar
bullir durant uns 15 minuts fins que vegem que la sépia estiga tendra. És el
moment de tirar l'arròs. Deixar coure a foc moderat uns 18 minuts. A meitat de
cocció rectificar de sal si fera falta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada