Un polp d'1 kg aproximadament
8 cues de gamba
2 penques
300 g arròs1 tomaca madura
2 nyores
2 Alls
Unes branquetes de julivert
Safrà
Poc menys de 2 litres de brou de peix
2 Carxofes
Oli
Sal
Elaboració:
Posar en una casserola uns 3 litres d'aigua i quan bulla ficar el polp i
deixar-ho coure durant poc mes o menys una hora. Traure-ho, deixar refredar i
trossejar. Netejar i trossejar les carxofes i les penques en quarts, En una
paella gaspatxera tirar oli i sal i sofregir a foc lent, els alls pelats, les
nyores i reservar. En el mateix oli continuar amb la verdura trossejada fins
que vegem que comença a agafar color. Mentres en un morter picar un poca la
tomaca, la nyora sofregida, els alls i el julivert. A continuació afegir la
picada del morter i quan la tomaca estiga fregida, afegir uns 400 g de trossos
de polp, (la resta podem guardar-ho per a altres receptes), donar-los unes
voltes i finalment regar amb el caldo de peix (també podríem utilitzar el caldo
d'on hem bullit el polp). Deixar coure tot uns 5 minuts, afegir l'arròs i el
safrà i quan comence a bullir abaixar un poc el foc. Deixar coure uns 15
minuts, ajustar de sal, tirar les cues de gamba i continuar uns 3 minuts més.
Deixar reposar un parell de minuts abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada