Ingredients:
Oli d'oliva verge 250 cl
Alls 2 dents.
Arròs 430 g
Safrà
Calamar g (8 o 12 peces de calamarets).
Brou de peix 2 litres.
Brou de peix 2 litres.
Ceba 2 cullerades (picada).
Colorant alimentari en cas de no tenir safrà.
Gamba 8 peces grosses.
Pebre roig 1 cullerada.
Tomaca 3 cullerades (ratllada o triturada).
Varetes o broquetes 4 unitats.
Elaboració:
Separem els caps de les gambes i pelem les cues de
les gambes deixant sense pelar el final. Netegem els calamars deixant les potes
d'una banda i els cossos per una altra. Muntem les broquetes enfilant els
cossos dels calamars i les potes de les gambes alternativament i les reservem.
Sofregim a foc suau
en una cassola profunda la ceba
i un all picat juntament amb l'oli d'oliva. Quan comença a daurar la ceba
afegim els caps de les gambes, ofeguem uns minuts i piquem els caps amb l'ajuda
d'una cullera o casset per a extraure’n tots els sucs. Seguidament, retirem els
caps i afegim els tentacles dels calamars, els sofregim uns minuts a foc suau i
agreguem el pebre roig.
Aboquem la quarta part del brou, i afegim l'altre
all molt picat, el safrà o el colorant i posem la cassola a foc fort. Deixem
coure removent de tant en tant fins que a penes quede brou. Quan el brou
comence a consumir-se afegim una mica més i seguim removent, agregant brou
segons es vaja consumint fins que l'arròs estiga cuit al nostre gust.
Quan l'arròs estiga quasi cuit, podem decidir si el
guisat va a ser melós o caldós afegint major o menor quantitat de brou.
Quan quasi estiga acabat l'arròs, fem a la planxa o
en paella les broquetes de calamar i gamba.
Finalment, servim en un
plat soper i col·loquem la broqueta sobre l'arròs.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada