diumenge, 8 de març del 2015

Arròs melós (semicaldós) amb broqueta de calamarets i gambes



Ingredients:

Oli d'oliva verge 250 cl
Alls 2 dents.
Arròs 430 g
Safrà
Calamar g (8 o 12 peces de calamarets).
Brou de peix 2 litres.
Ceba 2 cullerades (picada).
Colorant alimentari en cas de no tenir safrà.
Gamba 8 peces grosses.
Pebre roig 1 cullerada.
Tomaca 3 cullerades (ratllada o triturada).
Varetes o broquetes 4 unitats.

Elaboració:

Separem els caps de les gambes i pelem les cues de les gambes deixant sense pelar el final. Netegem els calamars deixant les potes d'una banda i els cossos per una altra. Muntem les broquetes enfilant els cossos dels calamars i les potes de les gambes alternativament i les reservem.
Sofregim a foc suau
en una cassola profunda la ceba i un all picat juntament amb l'oli d'oliva. Quan comença a daurar la ceba afegim els caps de les gambes, ofeguem uns minuts i piquem els caps amb l'ajuda d'una cullera o casset per a extraure’n tots els sucs. Seguidament, retirem els caps i afegim els tentacles dels calamars, els sofregim uns minuts a foc suau i agreguem el pebre roig.
Aboquem la quarta part del brou, i afegim l'altre all molt picat, el safrà o el colorant i posem la cassola a foc fort. Deixem coure removent de tant en tant fins que a penes quede brou. Quan el brou comence a consumir-se afegim una mica més i seguim removent, agregant brou segons es vaja consumint fins que l'arròs estiga cuit al nostre gust.
Quan l'arròs estiga quasi cuit, podem decidir si el guisat va a ser melós o caldós afegint major o menor quantitat de brou.
Quan quasi estiga acabat l'arròs, fem a la planxa o en paella les broquetes de calamar i gamba.
Finalment, servim en un plat soper i col·loquem la broqueta sobre l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada