Quatre cebes grans
Dos creïlles
Una tomaca mitjana
Dos dents d'all
Arròs
Unes molletes d’abadejo
Oli d'oliva (El suficient per a daurar bé la ceba)
Sal, molt poca
Preparació:
Es talla la ceba en làmines al llarg i l'all de la
mateixa forma, es daura bé a foc lent i quan ja quasi estiga, se li afig la
tomaca, tallada xicoteta.
La tomaca ha de sofregir fins a quasi
caramel·litzar-se.
En oli a banda es dauren les creïlles tallades a
rodanxes gruixudes.
En l'anterior sofregit de tomaca i ceba s'afig una
tassa de cafè plena d'arròs per cada comensal i se li va donant voltes uns cinc
minuts.
A continuació s'afig l'aigua (com sempre, dues
mesures d'aigua per una d'arròs).
Quan porte bullint uns deu minuts se li afigen les creïlles prefregides per damunt, i és el moment d'afegir també les molletes d’abadejo (que haurem dessalat prèviament).
Als vint minuts d'ebullició es baixa el foc i s'acaben de coure a foc lent.
Quan porte bullint uns deu minuts se li afigen les creïlles prefregides per damunt, i és el moment d'afegir també les molletes d’abadejo (que haurem dessalat prèviament).
Als vint minuts d'ebullició es baixa el foc i s'acaben de coure a foc lent.
Sol coure's amb perol de fang.
Hi ha qui també li afig uns cigrons cuits per
damunt (poden ser de pot)
Aquest arròs és una mica melós per efecte de la ceba i se sol fer durant la Q
uaresma i Setmana Santa.
Aquest arròs és una mica melós per efecte de la ceba i se sol fer durant la Q

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada